Heiligenbeeldenmuseum in teken 

                                van Monumentenweekend

                                           en 20 jarig bestaan

GROTE VERKOOP van religieuze voorwerpen, beelden etc.

Kranenburg/Vorden – In het weekend van zaterdag  8 en zondag 9 september zijn wederom de Open Monumentendagen. Op zaterdag 8 september opent het Heiligenbeeldenmuseum, gevestigd in de oudst bestaande kerk van Pierre Cuypers en een rijksmonument, speciaal haar deuren voor een grote verkoop van religieuze voorwerpen. Te denken valt aan beelden, boeken, schilderijen. Er is een ook een beperkt aantal kerstgroepen te koop, dus wees er snel bij. Bijzonder is deze keer ook een grote collectie devotieprentjes en medaillons. De toegang tijdens de Monumentendagen is gratis.

Heiligenbeeldenmuseum bestaat 20 jaar

Op 4 september 1998 is de Stichting Vrienden van de Kerk op de Kranenburg opgericht met het doel om deze Cuyperskerk voor het nageslacht te bewaren. Om dit doel te bereiken is het  Heiligenbeeldenmuseum in deze voormalige Antonius van Paduakerk ondergebracht. Met bijna 150.000 bezoekers in deze 20 jaar heeft het museum zijn bestaansrecht volop bewezen. Nog steeds bezoeken jaarlijks duizenden mensen het museum en zijn onder de indruk van de gekozen thema’s en de ingerichte tentoonstellingen.

Ook dit jaar is een bezoek aan ons museum zeker de moeite waard. Er is een prachtige thematentoonstelling “Heiligen en hun patronaten” en de 14 kruiswegstaties uit de afgebroken Nicolaas en Barbarakerk van Cuypers, bijgenaamd: “de Liefde” in Amsterdam. Deze zijn uitgevoerd in tegeltableaus en bestaan uit bijna 6000 tegels met een oppervlakte van bijna 110 m2. Ze zijn ook ontworpen door Pierre Cuypers en hebben bijna 30 jaar in een depot gestaan van het Tegelmuseum in Otterlo. Ze zijn alleen dit seizoen te bezichtigen!

Het Heiligenbeeldenmuseum is iedere dag, behalve maandag, 

tot 31 oktober geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Museumkaart geldig.

Adres: Ruurloseweg  101, 7251 LD Kranenburg/Vorden, tel 0575- 55 64 88, alleen tijdens openstelling. Info: www.heiligenbeeldenmuseum.nl

 

 

Dit jaar is het thema