contact: www.kranenburgsbelang@gmail.com

website www.kranenburgsbelang.nl

 

 

Nieuwsbrief augustus 2019

Fietstocht

Wij zijn verheugd om mee te delen dat de fietstocht met aansluitend een buffet op zondag 25 augustus a.s. doorgaat. Er hebben zich ruim voldoende mensen opgegeven om er een gezellige dag van te maken. U kunt starten tussen 13.00 en 14.00 uur vanaf Bergkappeweg 1.

 

Glasvezel

Zoals in de vorige nieuwsbrief vermeldt kunnen de inwoners van Kranenburg, iedereen die hiervoor een schrijven heeft ontvangen, zich laten aansluiten op glasvezel. Dit is de mogelijkheid om tegen de kosten van een abonnement in de toekomst de digitale data thuis te kunnen ontvangen. Indien u zich na 23 september aanmeldt zal er minimaal € 995,- in rekening worden gebracht. Dit bedrag kan oplopen naar een veelvoud hiervan afhankelijk van de hoeveelheid graafwerkzaamheden. Het is heel goed mogelijk dat u nog vragen heeft. De ambassadeurs, Eric Klein Haneveld en Joan Huitink, hebben daarom in samenwerking met Glasvezel Buitenaf een inloopavond georganiseerd op maandag 2 september in Wijngoed Kranenburg. U bent van harte welkom van 19.30 uur tot 20.30 uur.

 

Kookworkshop Op de Brusse
 

Vindt u het leuk om te koken en samen te eten?

We willen een kookworkshop organiseren op zaterdag 26 oktober a.s. in “Op de Brusse”.

“Op de Brusse” is een boerderijrestaurant in de Heurne van Diana en Hans. Zij hebben een kleinschalig en zelfvoorzienend restaurant met o.a. kookstudio en hebben als motto ‘van de grond tot mond’, onbespoten groenten, fruit, zuivel en eieren van eigen erf.

Naast lekker puur en eerlijk eten ook bijzondere belevenis.

Als gast proef je niet alleen de liefde en aandacht voor het hele proces van ‘grond tot mond’. Je beleeft er ook een stuk van mee! Die combinatie maakt een bezoek aan boerderijrestaurant Op de Brusse tot een bijzondere belevenis.

Adresgegevens:

Boerderijrestaurant Op de Brusse

Brussendijk 4

7095 BD De Heurne

Voor meer informatie: www.opdebrusse.nl

 

Wanneer willen wij dit organiseren?

Datum: 26 oktober aanvang 16.00 uur. Het koken duurt gemiddeld 1,5 à 2 uur, zodat we om 18.00 uur aan tafel kunnen gaan.

Kosten: € 50,00 p.p. Bijdrage van Kranenburgsbelang: € 12,50 p.p. zodat uw bijdrage
€ 37,50 is. Dit inclusief ontvangstdrankje, drankjes tijdens het koken van een 4-gangen diner en koffie en thee na. Er wordt bier, wijn en fris geschonken.

Opgave bij Kranenburgs Belang: vóór 8 september.

Bent u ergens allergisch voor, vegetarisch o.i.d. dan dat graag bij opgave vermelden.


Kerstfair

De kerstfair zal dit jaar worden gehouden op 8 december. Binnenkort worden reeds bekende standhouders aangeschreven maar voor u is het uiteraard ook mogelijk om een kraam te huren. U kunt kiezen uit een 2 of 4 meter kraam voor respectievelijk € 17,50 en € 25,-. Voor het aanmelden of vragen kunt u contact opnemen met Ineke Berentsen of Remmie Visschedijk. Over de verdere invulling van de kerstfair zullen we u later informeren.

 

Nieuw Bestuurslid

Sinds de jaarvergadering was er vanwege het vertrek van Henk Smit (secretaris) een vacature ontstaan. Hetbestuur heeft Fons Jansen bereid gevonden om devacature in het bestuur op te vullen. Willem Klein Heerenbrink zal de functie van secretaris gaan vervullen.   


Als u deze nieuwsbrief nog niet via de e-mail ontvangt en u heeft een e-mailadres, wilt u die dan doorsturen  naar kranenburgsbelang@gmail.com

Het scheelt ons veel tijd om te bezorgen.

Bij voorbaat dank namens het bestuur


Groenclub Kranenburg

Een groep Kranenburgers die geregeld het groen onderhouden en nadien dan gezamenlijk nog een drankje nemen en even nakaarten.

Wij zouden graag nog enkele mensen aan de club toevoegen zodat niet altijd dezelfde personen aanwezig hoeven te zijn.

Aan melden kan via de e-mail  kranenburgsbelang@gmail.com of per telefoon bij Joan Huitink.